Hydraulische maststrijkinstallatie, lemsteraak
De gebruikersvriendelijke maststrijkinstallatie is ontworpen voor schepen die met regelmaat onder een vaste brug door moeten varen. Een flyerketting zit gemonteerd aan de onderkant van de mast, en gaat via een rol naar beneden onder de mast daar zit een hydraulische cilinder die op verschillende plaatsen in het schip geplaatst te worden.
Hydraulische maststrijkinstallatie, klipper
De hydraulische maststrijk installatie is ontworpen voor het strijken van (in dit geval) twee masten. De klipper gaat charteren in Frankrijk, zodat met gestreken masten door de nauwe Franse kanalen kan worden gevaren. Eenmaal op de Middellandse zee  kunnen de zeilen (en masten) omhoog.
Hydraulische stuurinstallatie (onzichtbaar; innovatief ‘á la Blom’)
De zeilen hijsen en ondertussen het schip op koers houden. Bij platbodems die met roer met helmhout varen is het met weinig bemanning hard werken. Hier heeft de Skipshelling een bijna onzichtbare rvs-besturings-as in de achtersteven gebouwd, met onderdeks een cylinder met een hydraulische aandrijfunit, waaraan een autopilot (GPS) gekoppeld kan worden.
Zwaardophanging 45 graden
Zorgt ervoor dat het zwaard altijd op de klamp blijft, en niet meer uitzwaaid.
RVS Roer – onderhoudsarm
Rvs roer geeft minder onderhoud, geen last van inwateren en is gemakkelijker te combineren met ons stuursysteem.
RVS Zwaard – onderhoudsarm
Wij zijn met rvs zwaarden begonnen omdat het zwaardprofiel tegenwoordig (voor bol, achter scherp) afwijkt van het traditionele model (waar alleen halfrond om zit).De moderne vorm wordt met (veel moeite) een groot deel met rvs bekleed. De voordelen zijn; minder onderhoud en geen beschermhoezen nodig. Foto: prototype (moet nog geschilderd).
Bolder
Voor platbodems van 8 tot 20 meter. Materiaal: RVS. Als bouwpakket  of compleet verkrijgbaar. Breedte maten: variabel tot 16 cm.
Korvijnagels
De klassieke korvijnagels, gedraaid uit RVS. Maten naar wensen van de klant.
Aanlegklamp
Voor platbodems van 8 tot 20 meter. Materiaal: RVS. Als bouwpakket of compleet verkrijgbaar. Dikte 5 cm.
Trommelstok
Trommelstokken in diverse maten voor platbodems van 8 tot 20 meter. Materiaal: RVS.
Standaard lengte: 36- en 48 cm